top of page

NAMé Recycling winnaar van Ondernemen Zonder Grenzen 2015


Romain Namegni Thomas Poelmans van NAMé Recycling. / Foto: Annemarijne Bax

Tijdens de ontknoping van de Businessplan Competitie 2015 op het Connected Development Festival van 13 november is Namé Recycling de grote winnaar geworden. Aan deze competitie deden Nederlandse startende ondernemers mee die de ambitie hadden om sociale projecten in opkomende economieën op te bouwen. Bij deze projecten moeten financiële winst en maatschappelijke impact hand in hand gaan.ACTUEEL – NAMé Recycling wil plastic gaan recyclen in Kameroen. Volgens initiatiefnemers Roblain Namegni en Thomas Poelmans vormt plastic afval een groot probleem in Kameroen: het hoopt zich snel op en vervuilt het land. Hun plan is om flessen in te zamelen en te verwerken tot pallets voor brouwerijen. Op dit moment zijn er nog geen bedrijven in Kameroen die zich hier mee bezig houden. “Hiermee creëert het bedrijf werkgelegenheid en draagt het bij aan een een oplossing voor het plastic probleem”, zegt Poelmans tijdens de presentatie.

De jury loofde de sociale impact en haalbaarheid van het project. Het ondernemerschap achter het plan kon wel een boost gebruiken en daarom won NAMé Recycling twee van de vijf juryprijzen. Daarnaast won het ook de publieksprijs, die zij kregen op basis van een stemming onder het aanwezige publiek. Gedreven ondernemers Een andere finalist die in de prijzen viel was Ndassie Solar, een bedrijf dat door middel van elektriciteitstations elektriciteit goedkoop toegankelijk wil maken voor de armste lagen van de bevolking in Ghana. De jury roemde de gedrevenheid van de ondernemers. Verder viel Goodhout in de prijzen, dat hout wil gaan maken van kokosvezels, afkomstig uit afval in de kokosindustrie in Indonesië. Winnaars Namegni en Poelmans van NAMé Recycling worden binnenkort uitgebreid geïnterviewd voor onze website.Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page